__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αναπτυξιακή Εταιρείας Πάρνωνα: για τις συκοφαντικές αναφορές στην δημόσια ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Π. Παρασκευόπουλου

Δελτίο Τύπου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα




Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του κου Παρασκευόπουλου Παρασκευά, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Γορτυνίας, στην οποία αναφέρει μια σειρά ανακρίβειες και συκοφαντίες για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες και τα στελέχη τους, προκειμένου να τεκμηριώσει ανυπόστατες καταγγελίες του.

Αν ο κος Παρασκευόπουλος έχει στοιχεία για τα αναφερόμενα στην ανακοίνωσή του ….ότι οι Αναπτυξιακές Εταιρείες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου είναι εστίες διαφθοράς και πλυντήρια μαύρου χρήματος, να πάει στη Δικαιοσύνη να καταθέσει, αλλιώς πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα..

Στις Εταιρείες αυτές οι Δήμοι, οι ΤΕΔΚ, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μετέχουν στη μετοχική τους σύνθεση και υλοποιούν μια σειρά δράσεις και προγράμματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Γορτυνίας που αναφέρονται να προσυπογράφουν και από διάφορες θέσεις έχουν υπηρετήσει τα κοινά αυτά τα χρόνια, συμμερίζονται τις απόψεις του κου Παρασκευόπουλου;

Οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, οι εκπρόσωποι φορέων που μετέχουν στη διοίκηση αυτών των εταιρειών δεν αποδέχονται αυτά που λέει ο κος Παρασκευόπουλος. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας, με χαρακτηρισμούς που εντυπωσιάζουν επικοινωνιακά, κατηγορώντας με ευκολία θεσμούς, ανθρώπους και προφανή στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους, είναι ένας τρόπος άσκησης πολιτικής. Η πολιτική σκοπιμότητα δεν είναι πάνω από όλα και στο απυρόβλητο, ούτε η συνδικαλιστική πρακτική υπέρτατη αξία στην Ελλάδα του 2011.


Για την ουσία και την αλήθεια.

Η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών επιχειρήσεων προκύπτει από τον Ν.3852/2010 και αποτελεί επείγουσα αναγκαιότητα άσκησης αρμοδιοτήτων του νέου Δήμου Γορτυνίας. Συγκεκριμένα:

Α) Η ίδρυση Κοινωφελούς Επιχείρησης διασφαλίζει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις 15 θέσεις εργασίας αλλά και την εξυπηρέτηση εκατοντάδων ηλικιωμένων, καθώς επίσης τη διαχείριση των ιαματικών λουτρών Ηραίας και μια σειρά άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες.

Β) Η ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι υποχρεωτική εφόσον ο Δήμος έχει πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους.

Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς για το έργο των δημοτικών επιχειρήσεων και των αναπτυξιακών εταιρειών διαχρονικά και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές, άλλη άποψη έχει η ΚΕΔΚΕ, η ΕΝΑΕ, η Βουλή των Ελλήνων, Τα Ελληνικά Υπουργεία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προφανώς και η τοπική κοινωνία που παρακολουθεί το έργο τους.

Συγκεκριμένα σε μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΕΕΤΑΑ που επίσημα υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών, περιγράφονται οι ρόλοι των Εταιρειών αυτών στην υποστήριξη των νέων Δήμων. Στον σημαντικό ρόλο στην άμεση παροχή υπηρεσιών καταλήγει και το πόρισμα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής των Ελλήνων.

Γ) Η υποβολή για χρηματοδότηση πρότασης διαχείρισης του Δικτύου Ύδρευσης σε όλη τη Γορτυνία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση 100% μέσω της Αναπτυξιακής Πάρνωνα πέρασε στα ψιλά της παραπάνω κριτικής και αναδείχθηκε η απόφαση ανάθεσης εργασίας από έναν ΟΤΑ σε μια Επιχείρηση των ΟΤΑ. Δηλαδή το κόστος της εξυπηρέτησης του Δήμου Γορτυνίας μέσα από μια διάφανη διαδικασία να αξιοποιήσει ένα κοινοτικό χρηματοδοτικό εργαλείο είναι η συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση της Εταιρείας μας και των στελεχών της;


Η Εταιρεία μας στο πλαίσιο των καταστατικών αρμοδιοτήτων της με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια ανταποκρίθηκε στην πρόταση συνεργασίας του Δήμου Γορτυνίας και αποτελεί τιμή για μας και για τα στελέχη μας.

Ο κος Παρασκευόπουλος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η τιμή, η υπόληψη προσώπων και η φήμη και πελατεία Ανωνύμου Εταιρείας, προστατεύεται από το νόμο.

Η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου. Υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια την Αυτοδιοίκηση μέσα από την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων και είναι περήφανη για το αδιαμφισβήτητο έργο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή. Η Εταιρεία συνεργάζεται με όλες τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας μέσα από το Δίκτυο Πελοπόννησος με έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ύπαιθρο της Πελοποννήσου, στο οποίο οι ΤΕΔΚ και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για μια δεκαετία τιμούν με την ευθύνη του επικεφαλής του Δικτύου αυτού τον Γενικό Διευθυντή της Πάρνωνα Α.Ε. κο Μπερέτσο.

Το παραπάνω στέλεχος της Εταιρείας μας είναι στην πρώτη γραμμή του θεσμού των Αναπτυξιακών Εταιρειών, ως κοινός εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδος και των Ιονίων Νήσων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ. Τα στελέχη των Αναπτυξιακών Εταιρειών, πάνω από μια δεκαετία, δίνουν το παρόν στα θέματα υποστήριξης της Αυτοδιοίκησης και της ανάπτυξης της υπαίθρου.


Διαχειρίζονται μελέτες, έργα και προγράμματα ανάπτυξης περιοχών μέσα από τη λειτουργία ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού Δικτύου Εταιρειών της Αυτοδιοίκησης. Οι Εταιρείες αυτές χωρίς να χρηματοδοτούνται από το κράτος, μέσω των έργων και προγραμμάτων που υλοποιούν πέραν των χρηματοδοτήσεων για αναπτυξιακά προγράμματα στις περιοχές μας δίνουν δουλειά σε νέους επιστήμονες. Έργο των Εταιρειών αυτών, είναι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις αγροτουρισμού, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μικρών βιοτεχνιών κλπ που έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Η προσπάθεια του κου Παρασκευόπουλου χωρίς να ζητήσει ενημέρωση να μειώσει την Εταιρεία του Πάρνωνα, τους Δημάρχους που την διοικούν και τον Δήμαρχο Γορτυνίας που συνεργάζεται μαζί μας, με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς δια του τύπου δείχνει πέρα από επιπολαιότητα και κακόβουλη πρόθεση.

Ασφαλώς και η μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία των αναπτυξιακών εταιρειών της Πελοποννήσου είναι στη διάθεση όποιας νέας δημοτικής αρχής το ζητήσει.

Η Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της μηχανισμούς και εργαλεία αλλά και την απαραίτητη γνώση και πάνω σε αυτή έχουμε επενδύσει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό όλα αυτά τα χρόνια με συναίνεση, πολιτική βούληση και διαφάνεια πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Με αυτές τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ΟΤΑ διατηρούμε αξιόμαχους επιστημονικούς μηχανισμούς στην ελληνική περιφέρεια.

Όσες φορές η κεντρική εξουσία επί όλων των κυβερνήσεων επιχείρησε να περιορίσει τον ρόλο του επιτυχημένου θεσμού βρήκε απέναντί της ενωμένη την Αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα.

Θέλουμε να καλέσουμε τους συνυπογράφοντες την ανακοίνωση που είναι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να διαχωρίσουν την θέση τους από το παραπάνω δημοσίευμα και το συντάκτη του να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε από την πλευρά μας μέσα από τα συλλογικά τοπικά και περιφερειακά όργανα της Αυτοδιοίκησης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου