__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΦΟΡΕΩΝ  &  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ
                                                 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.                                                                                    

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 - 3 - 2012

Συνεχίζεται η μάχη ενάντια στο «χαράτσι» της ΔΕΗ


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε (δεν έχει εκδοθεί η απόφαση) έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος ενάντια στο παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ.
Η νίκη αυτή είναι άμεσο αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε το μαζικό λαϊκό κίνημα μέσα από τον συντονισμένο αγώνα άρνησης πληρωμής του τέλους ακινήτων.
Είναι μια περίτρανη απόδειξη ότι η οργανωμένη συλλογική αντίσταση του λαού μπορεί να νικήσει.

Μέχρι σήμερα (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ), πάνω από 1 στα 4 νοικοκυριά δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση και ακόμα περισσότερα δεν θα πληρώσουν τη δεύτερη. Σαν αποτέλεσμα, η προθεσμία καταβολής του τέλους μέχρι την διακοπή ηλεκτροδότησης είχε μετατεθεί από τις αρχικά 40 ημέρες (κατά σειρά) στις 80, στις 120 και εν τέλει στις 180 ημέρες.

Η απόφαση του ΣτΕ «ξεμπροστιάζει», όχι μόνο τον εκβιασμό και την κατατρομοκράτηση του λαού από την κυβέρνηση των τραπεζιτών και των συνεργατών τους, αλλά και την ευκολία με την οποία αψηφά διαρκώς το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Παρ' όλα αυτά, το ΣτΕ ξεδιάντροπα, εξυπηρετώντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, έκρινε ότι η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη γιατί λέει το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος, αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου και ο κ. Βενιζέλος πριν ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ επιχειρεί να την καταργήσει.
Με φτηνά κόλπα και κουτοπονηριές, το Υπουργείο παραβιάζει μέσω ανακοινώσεων και εγκυκλίων τη θέληση χιλιάδων πολιτών που επέλεξαν μέσω της πληρωμής στα ΑΤΜ να εξοφλήσουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα και όχι το παράνομο χαράτσι. Ταυτόχρονα, τους απειλεί με διακοπή ρεύματος, πράγμα που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό.

Η Επιτροπή Φορέων & Πολιτών Αρκαδίας ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ, θα συνεχίσει τον αγώνα της ακάθεκτη μέχρι την τελική δικαίωση.

Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και την επιστροφή των χρημάτων που υφαρπάχθηκαν μέσω του χαρατσιού, παράνομα και εκβιαστικά από το λαό.
Απαιτούμε να αναγνωριστεί ως καταβολή ποσού ρεύματος κάθε πληρωμή που έγινε μέσω Τραπεζών και ΑΤΜ.
Να παγώσουν όλες οι ενέργειες διακοπής ρεύματος σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.
Να ασχοληθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ με τους μεγαλοοφειλέτες και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε.

Εξαντλούμε το χρονικό περιθώριο που έχουμε για να πληρώσουμε το λογαριασμό. Πληρώνουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα. Βάζουμε λουκέτα στα ντουλάπια και στα μέρη που είναι οι μετρητές της ΔΕΗ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Μέχρι τη τελική νίκη.

Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους αυτούς που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και όσους θέλουν από εδώ και πέρα να μην το πληρώσουν και όλους αυτούς που αντιστέκονται στη λογική των χαρατσιών και αυτής της πολιτικής να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση - Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 7 το βράδυστο Εργατικό Κέντρο για ενημέρωση και οργάνωση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
  

Τηλ.  Επικοινωνίας:                6937 - 052880 begin_of_the_skype_highlighting            6937 - 052880      end_of_the_skype_highlighting      ,              6973 - 749463 begin_of_the_skype_highlighting            6973 - 749463      end_of_the_skype_highlighting      ,              6973 - 213414 begin_of_the_skype_highlighting            6973 - 213414      end_of_the_skype_highlighting      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου