__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΚΑΙ Η ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ


ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1- 105 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6932.30.50.21
                ~~~~~
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγγορτυνιακής Ένωσης συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία δεύτερου Δήμου στη Γορτυνία. Συγκεκριμένα απέστειλε στην  Επιτροπή Διεκδίκησης την παρακάτω επιστολή:
«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνετε για τη δημιουργία δεύτερου Δήμου στη Γορτυνία. Ενόψει των διορθωτικών αλλαγών του Νόμου «Καλλικράτη» που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών, το αίτημά σας κρίνεται καθ’ όλα επιβεβλημένο και επιτακτικό, αφού η εφαρμογή του παραπάνω Νόμου για την περιοχή μας έχει αποδειχθεί στην πράξη εντελώς δυσλειτουργική.
Η  τεράστια γεωγραφική έκταση του υφιστάμενου Δήμου Γορτυνίας με τον μεγάλο αριθμό κωμοπόλεων και οικισμών του, σε συνδυασμό με το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και το ημικατεστραμμένο περιφερειακό δίκτυο αλλά και τη διαφορετική σύνθεση και οικονομική ανάπτυξη της βόρειας με τη νότια Γορτυνία, αποτελούν τροχοπέδη όχι μόνο για την ανάπτυξη του Δήμου, αλλά ακόμα και για την επίλυση των βασικών προβλημάτων των δημοτών του. Καθημερινά και εμείς γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι και εμείς στο παρελθόν είχαμε εναντιωθεί πλήρως στην δημιουργία ενός μόνο Δήμου στη Γορτυνία. Με σχετικό υπόμνημά μας στο τότε Υπουργό και «ενορχηστρωτή» της όλης ιδέας κ. Γιάννη Ραγκούση είχαμε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες μας και τα πιθανά ανακυπτόμενα προβλήματα. Γι’ αυτό είχαμε προτείνει στον κ. Υπουργό το χωρισμό της Γορτυνίας σε δύο τουλάχιστον δήμους, Βόρειας και Νότιας ή Παραμαινάλιας και Παραλαδώνιας.
Παράλληλα είχαμε θέσει υπ’ όψιν του και ένα ακόμα ζήτημα αναφορικά με τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, στο οποίο ήμασταν πλήρως αντίθετοι. Συγκεκριμένα αφορούσε την  μη ορθή ένταξη του τέως Δήμου Γόρτυνος στο Δήμο Μεγαλοπόλεως, με κριτήριο μόνο προσωπικές επιλογές ή κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις, καταστρατηγώντας την ιστορία χιλιάδων ετών, αφού εκεί υπάγεται και ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Γόρτυνας, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά της όλη η επαρχία Γορτυνίας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία σας, θεωρώντας την Παγγορτυνιακή Ένωση κοινωνό της οποιαδήποτε ενέργειάς, που θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για τη δημιουργία δεύτερου Δήμου στη Γορτυνία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, 
Παναγιώτης Πλέσσιας
Η Γεν. Γραμματέας, 
Μαρία Αγγελοπούλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου